بعد از نصب وردپرس در اولین قدم چه کارهایی باید انجام بدم؟

ورود به پنل کاربری وردپرس

احتمالاً بعد از نصب وردپرس شما مستقیماً به پنل کاربری هدایت شدید و بعداً یادتون رفته چطوری باید وارد بشید. اولین قدم برای مدیریت یک سایت وردپرسی ورود به کنترل پنل سایت هست.

لینک پیشفرض ورود به کنترل پنل وردپرس به این شکل هست :

لینک ورود به پنل کاربری وردپرس

فقط کافیه در انتهای آدرس وب سایت خودتون عبارت wp-admin رو قرار بدید تا به فرم ورود به پنل وردپرس دسترسی داشته باشید. در فرم ورود هم نام کاربری و رمز عبورتون رو وارد کنید تا پنل مدیریت وردپرس جلوی چشمتون سبز شه ! الان شما در صفحه پیشخوان وردپرس هستید.

تنظیمات اصلی وردپرس

وقتی مشغول نصب 5 دقیقه ای وردپرس بودید در مراحل نصب عنوان سایت رو وارد کردید اما معمولاً عنوان سایت بدون تامل پر میشه و هدف فقط نصب وردپرسه. اما الان دیگه قرار سایت رو بالا بیاریم. پس بهتره عنوان و توضیحات سایت رو اصلاح کنیم.

تنظیمات عمومی وردپرس

برای این کار از منوی سمت راست وارد بخش تنظیمات » عمومی بشید و موارد زیر رو مطابق میل و سلیقه خودتون اصلاح کنید :

  • عنوان سایت : نام اصلی سایت
  • معرفی کوتاه : یک توضیحات بسیار کوتاه و شعار گونه برای کسب و کارتون
  • زبان سایت : اگر فارسی نیست فارسی کنید
  • منطقه زمانی : تهران رو انتخاب کنید
  • ساختار تاریخ : میتونید برای نمایش بهتر در قسمت دلخواه بزنید j F Y
  • ساختار زمان : دوست دارید نمایش ساعت در سایت شما چطوری باشه ؟
  • روز آغازین هفته : قطعاً شنبه کذایی !!

پیوند های یکتا در وردپرس

هر مطلبی که قراره در سایت نوشته بشه باید یک لینک داشته باشه. ساختار لینک ها از نظر سئو سایت خیلی مهم هستن و باید به درستی تنظیم بشن. برای این کار کافیه وارد بخش تنظیمات » پیوند های یکتا بشید و از گزینه های پیش رو “نام نوشته” رو انتخاب کنید.

یکم دیگه که بزرگتر بشید !! (حرفه ای تر بشید) سایر پیوندهایی که در این صفحه قابل تنظیم هست رو بهتون یاد میدیم. اما برای شروع همین تغییر کفایت میکنه و شما قدم بزرگی برای افزایش سئوی سایت برداشتید.

تغییر در پیوندهای یکتا باعث میشه لینک همه مطالب سایتتون عوض بشه . پس  اگر سایتتون مدت زیادیه که فعاله قبل از تغییر پیوندهای یکتا حتماً با یک متخصص سئو مشورت کنید. تغییرات بدون برنامه میتونه صدمه بزرگی به سئوی سایت شما وارد میکنه.

حذف محتوای پیشفرض وردپرس

وقتی وردپرس رو نصب می کنید به سری محتویات رو به صورت پیش فرض قرار میده . بهتره این اطلاعات رو حذف کنیم و اطلاعات مربوط به خودمون رو جایگزین اونها بکنیم. این اطلاعات در بخش “نوشته ها” قرار دارن.

برای حذف مقاله نمونه کافیه به بخش نوشته ها » همه نوشته ها برید و موس رو بر مطلب پیش فرض (سلام دنیا) ببرید . با این کار به سری لینک ظاهر میشه که بینشون میتونید گزینه “انتقال به زباله دان” رو هم مشاهده کنید. بر روی این گزینه کلیک کنید.

برای برگه اضافی ایجاد شده هم همین کار رو میتونید بکنید. به بخش برگه ها » همه برگه ها برید و برگه نمونه رو حذف کنید.

سیستم مدیریت محتوا - cms

ایجاد محتوای جدید

وقتی محتوای پیش فرض رو پاک می کنید سایتتون دیگه هیچ اطلاعاتی نداره و باید یه چند تایی صفحه ایجاد کنید . پس وقت اون رسیده اولین محتوای سایت رو ایجاد کنیم.

ابتدا باید شما برای مقالاتی که می خواید در سایت بنویسید دسته بندی مناسبی ایجاد کنید و بعد برید برای اون دسته بندی ها مطلب بنویسید.

برای این کار ابتدا باید از طریق بخش نوشته ها » دسته ها چند تا دسته بندی برای مطالبتون ایجاد کنید (میتونید دسته بندی پیش فرض رو هم ویرایش کنید)

دسته بندی های وردپرس

نام : عنوان دسته

نامک : لینک دسته (میتونید عنوان دسته رو هم اینجا بنویسید. اگر فارسی می نویسید بهتره کوتاه باشه)

مادر دسته : می تونید از این طریق دسته و زیر دسته درست کنید . مثلاً دسته اصلی و مادر کامپیوتر هست و زیر دسته ها رم ، کیس ، گرافیک ، پردازنده و . . .

حالا می تونید وارد بخش نوشته ها » افزودن نوشته بشید و مطالب جدیدی برای سایت بنویسید.

به این صفحه میگیم ادیتور وردپرس . در اینجا شما می تونید یک نوشته جدیدی در سایتتون قرار بدید . همونطور که مشخصه در کادر بالا عنوان مقاله رو درج می کنید و در بخش پایین متن مقالتون رو می نویسید .

می تونید از طریق بخش دسته ها دسته بندی مرتبط با این مقاله رو انتخاب کنید (چند تا دسته بندی رو هم میشه همزمان انتخاب کرد) و در نهایت بر روی دکمه آبی انتشار کلیک کنید تا مقاله در سایت منتشر بشه.

البته ادیتور وردپرس قابلیت های زیادی داره که در آینده بطور مجزا یک جلسه رو به آموزش ادیتور وردپرس اختصاص میدیم و کار با بخش های مختلف اون رو بهتون آموزش میدیم .

تغییر محتویات منوی اصلی سایت

منوی اصلی سایت یا منوی کاربری یکی از مهمترین بخش های سایته که کاربران شما از طریق اون میتونن به صفحات مختلف سایت وارد بشن. بنابراین باید صفحات مهم و دسته بندی های مختلف سایت رو در این منو قرار بدید تا کاربرا بتونن داخل سایتتون راحت تر و بهتر گشت و گذار کنن.

اگر قالبتون با فهرست ها در وردپرس سازگار باشه میتونید در پنل پیشخوان وارد بخش نمایش » فهرست ها بشید و از اونجا منوی اصلی سایت رو ویرایش کنید .

منوی اصلی وردپرس

معمولاً صفحه رو به این شکل میبینید و میتونید از سمت راست صفحه صفحات مختلف رو انتخاب کنید کنید و با کلیک بر روی دکمه “افزودن به فهرست” اون صفحات رو به منو اضافه کنید.

اگر منویی در این صفحه ندیدید به تب “مدیریت جایگاه ها برید و اونجا بررسی کیند ببینید قالب شما اصلاً جایگاهی برای فهرست ها داره یا خیر . اکثر قریب به اتفاق قالب های وردپرس از فهرست ها پشتیبانی میکنن و بعضی هاشون امکان ساخت چند منوی مختلف رو هم دارن .

شما میتونید انواع نوشته ها ، برگه ها ، محصولات ، دسته ها و حتی یک لینک بصورت دستی رو به منوی اصلی سایتتون اضافه کنید . کافیه از قبل اون برگه یا نوشته رو بسازید و بعد بیاید در بخش فهرست ها و اون رو به منوی سایت اضافه کنید .

در صورتی که به اشتباه یک آیتم رو به منو اضافه کردید میتونید با کلیک روی مثلت کوچیکه کنار هر آیتم منوی اون رو باز کنید و با کلیک روی گزینه “حذف” آیتم مورد نظرتون رو از منو حذف کنید .

راستی تا یادم نرفته بگم این امکان رو دارید که منوی شما بصورت آبشاری باز بشه . یعنی کاربر روی یک گزینه که رفت سایر گزینه ها بصورت آبشاری زیرش باز بشه . برای این کار کافیه طبق عکس آیتم های منو رو بصورت زیر منو در بیارید . با موس یکم آیتم رو به سمت چپ بکشید تا زیر مجموعه آیتم بالایی بشه . دقیقاً مثل منوی نوین ادمین !!

تکمیل پروفایل یا شناسنامه

هر کاربری (حتی مدیر) در سایت یک حساب کاربری داره و با یک نام عمومی شناخته میشه . وقتی در سایت مطلب منتشر می کنید این مطلب به اسم شما منتشر میشه و کاربران می تونن ببینن نویسنده مطلب کیه. حتی بعضی قالب ها امکان این رو دارن که در انتهای مطلب مختصری در مورد نویسنده توضیحاتی نمایش داده بشه .

حتی وقتی میخواید در سایت خودتون کامنت بزارید یا به کامنت سایر کاربران پاسخ بدید نام و آواتارتون باید مشخص باشه. بنابراین بهتره خیلی سریع پروفایل وردپرستون رو تکمیل کنید و اطلاعات لازم رو در این بخش وارد کنید .

برای کامل کردن پروفایل در پنل کاربری به بخش کاربران » شناسنامه شما وارد بشید و اطلاعات خواسته شده رو تکمیل کنید .

پروفایل وردپرس

در ادامه آیتم های دیگه ای رو هم در این صفحه می بینید :

  • زندگی نامه : یه بیوگرافی یا متن کوتاه در مورد خودتون بنویسید . اگر قالبتون این امکان رو داشته باشه این متن به همراه تصویر آواتارتون در انتهای مقالات نمایش داده میشه .
  • تصویر شناسنامه : این تصویر در واقع آواتار شماست. در کامنت ها این عکس در کنار اسم شما نمایش داده میشه .
  • رمز تازه : از طریق این گزینه می تونید رمز حساب کاربریتون رو عوض کنید . سعی کنید از رمز های پیشنهادی خود وردپرس که قوی هستن استفاده کنید .

راهنمای نصب افزونه های وردپرس

یکی از قابلیت های مهم وردپرس که اون رو تبدیل به محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا کرده همین افزونه های زیادش هست . براحتی می تونید افزونه های مختلف رو بر روی وردپرس نصب کنید و کارایی سیستم رو ارتقا بدید . اکثر این افزونه ها رایگانه و میتونید از مخزن وردپرس اونها رو دانلود کنید . بخشی از این افزونه ها هم پولی هستند و باید برای استفاده کامل ، اونها رو خریداری کنید .

مثلاً فرض کنید میخواید یک فروشگاه آنلاین داشته باشید یا یک فرم تماس برای سایت . همه اینها توسط افزونه ها به سیستم مدیریت محتوای وردپرس افزوده میشه و با یک سری تنظیمات میتونید اون رو برای سایت خودتون شخصی سازی کنید .

برای این کار کافیه وارد بخش افزونه ها » افزودن بشید و از مخرن وردپرس افزونه های مورد نظرتون رو جستجو نصب کنید . همونطور که در تصویر زیر مشخصه خود وردپرس بهتون یه سری افزونه های محبوب رو پیشنهاد میکنه که با کلیک بر روی دکمه “هم اکنون نصب کن” می تونید افزونه مورد نظرتون رو نصب کنید . بعد از نصب باید افزونه رو فعال کنید. در همون صفحه، این دکمه به دکمه “فعال کردن” تغییر نام میده و با کلیک بر روی اون افزونه شما فعال و آماده استفاده میشه .

نصب افزونه در وردپرس

اگر دنبال افزونه دیگه ای هستید کافیه در قسمت “جستجوی افزونه ها” عبارت مورد نظرتون رو جستجو کنید تا بتونید افزونه دلخواهتون رو پیدا کنید .

موقع نصب افزونه ها به سازگاری / عدم سازگاری افزونه با نسخه وردپرستون دقت داشته باشید . همچنین یکی دیگه از شاخصه های افزونه های خوب زمان بروزرسانی اونهاست که در این صفحه درج شده . افزونه هایی که آپدیت اونها مال خیلی وقت پیشه بهتره نصب نشن . چون علاوه بر اینکه ممکنه با نسخه وردپرس شما ناسازگار باشن احتمال اینکه باگ های امنیتی هم داشته باشن زیاده و ممکنه از این طریق سایت شما هک بشه .

بعداً در یک مقاله مجزا در خصوص مهمترین افزونه هایی که باید در ابتدای راه اندازی یک سایت وردپرس اونها رو نصب کنید توضیحات مبسوطی رو ارائه می کنیم .