گوگل، ابزار های کاربردی را در اختیار کاربران خود قرار داده است. این ابزار ها عبارت اند از: گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول و… . ابزار های گوگل، کاربرد ها و قابلیت های متفاوتی دارند که هر کدام از آنها می توانند در بهبود وضعیت سایت مؤثر باشند. ویکی دمی در این مقاله قصد دارد نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس را به شما عزیزان آموزش دهد.

گوگل آنالیتیکس، ابزاری برای تحلیل و آنالیز داده ها است. از این ابزار کارآمد و قدرتمند اکثر وبمستر ها برای آنالیز وضعیت سایت خود استفاده می کنند که با نام های گوگل آنالیتیک، گوگل آنالیز و گوگل آنالیتیکز شناخته می شود. همان‌طور که میدانید، آنالیز کردن، میزان موفقیت یک سایت را در طول زمان مشخص می کند. این ابزار کاملاً رایگان می باشد و کار کردن با آن بسیار آسان است.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

همان‌طور که گفتیم، گوگل آنالیتیکس یکی از ابزار های گوگل برای تجزیه و تحلیل کیفی و کمی وب سایت ها می باشد. این ابزار کاربردی، می تواند اطلاعاتی را از قبیل، رفتار کاربران، اطلاعات آن‌ها، ترافیک ورودی و گزارشات را در اختیار وبمستران قرار دهد. با استفاده از اطلاعات به دست آمده از گوگل آنالیتیکس، می توانید بهینه سازی وب سایتتان را به بهترین نحو انجام دهید.

برای درک بسیار بهتر این ابزار حرفه ای، در ویکی دمی دوره ای به صورت رایگان برای شما تولید شده است که این دوره شما را تا سطح متوسط پیش خواهد برد و شما با مقدمات و مفاهیم اولیه به صورت کامل آشنا خواهید شد و تحلیل های بسیار خوبی را خواهید آموخت.برای شرکت در این دوره بسیار کارامد و رایگان با کلیک روی لینک دوره آموزش گوگل آنالیتیکس وارد دوره شده و به صورت رایگان ثبت نام کنید.

چرا مدیران وب سایت ها از گوگل آنالیتیکس باید استفاده کنند؟

مدیران وب ‌سایت ‌ها برای آنالیز سایت خود از زوایای مختلف به گوگل آنالیتیک نیاز دارند تا بتوانند با استفاده از آن مشکلات سایت خود را برطرف کرده و میزان رشد آن را بررسی کنند. آن‌ها با استفاده از گوگل آنالیتیکس، می توانند استراتژی های مناسبی را برای وب سایتشان در نظر بگیرند؛ چرا که هر وب سایتی به دنبال پیشرفت است و این ابزار در رسیدن سایت به اهدافش می تواند بسیار کار آمد باشد.گوگل آنالیز، می تواند به بسیاری سوالات از پاسخ دهد مانند، تعداد بازدید کاربران از سایت، میزان وضوح و جذابیت محتوای داخل سایت، چگونگی افزایش سرعت وب سایت، رفتار کاربران و … .

مدیران وب سایت ها - گوگل آنالیتیکس

نحوه نصب گوگل آنالیتیکس بر روی سایت

نصب گوگل آنالیتیکس بر روی سایت، کار بسیار آسانی است. قدم اول در نصب گوگل آنالیز، داشتن حساب کاربری گوگل می باشد. این نکته را به یاد داشته باشید که حساب گوگل، کنترل کامل بر تمام اطلاعات آنالیز وب سایت شما دارد پس از دسترسی نداشتن فرد دیگری به آن حساب اطمینان حاصل کنید.

حال به صفحه گوگل آنالیتیکس بروید و روی گزینه (Sign in to Analytics) کلیک کنید. در صورتی که حساب گوگل خود را فعال کرده باشید، پس از زدن این گزینه، گوگل آنالیتیکس شروع به فعالیت می کند و صفحه خوش آمد گویی برای شما باز می شود. حال روی گزینه Start measuring کلیک کرده تا صفحه بعدی برای شما باز شود.

در این صفحه شما باید نام حساب گوگل آنالیز خود را وارد کرده و به گوگل اجازه دسترسی به برخی از موارد را بدهید. بهتر است که اجازه دسترسی به تمامی گزینه های این قسمت را بدهید. حال روی گزینه Next کلیک کنید.

در صفحه بعدی، باید گزینه هایی را که میخواهید گوگل آنالیتیک اندازه گیری کند را مشخص کنید. برای وب سایت ها، فقط کافی است گزینه اول را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید. در این ، باید اطلاعات Property را وارد کنید. این اطلاعات شامل: نام سایت، آدرس، حوزه کاری و کشور می باشد؛ اما اگر جز هیچ کدام از گزینه های حوزه کاری نبودید می توانید گزینه Other را انتخاب کنید.در مرحله آخر ساخت حساب گوگل آنالیتیکس، روی گزینه Create کلیک کرده و قوانین استفاده از آن را در دو مرحله تیک بزنید و سپس Accept کنید. به همین راحتی حساب کاربری شما ایجاد شد.

گزارشات در گوگل آنالیتیکس

هنگامی که وارد صفحه Home گوگل آنالیتیکس می شوید، دسته ای از اطلاعات را مشاهده خواهید کرد. این اطلاعات در مورد وب سایت های دیگر می باشد که شامل: میانگین زمان دوره ها، نرخ پرش، نرخ تبدیل برای هدف ها و تعداد دوره ها می باشد. اگر پایین تر بروید اطلاعاتی را مشاهده خواهید کرد که چند کاربر آنلاین در سایت شما حضور دارند، چه ساعاتی بیشتر به وب سایت شما وارد می شوند، با چه دستگاهی وارد سایت می شوند و… . این اطلاعات به صورت نمودار ها و گراف هایی در اختیار شما قرار می گیرد.

حال باید آدرس وب سایت خود را وارد کرده تا وارد صفحه گزارش گوگل آنالیتیک شوید. پس از وارد شدن به آن صفحه می توانید آنالیز کامل وب سایتتان را مشاهده کنید. در سمت چپ صفحه گوگل آنالیتیک خود منو را میبینید، حال روی گزینه REPORTS کلیک کنید. این گزینه به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید اطلاعات دقیقی را از مخاطبین خود داشته باشید، مثل نرخ تبدیل، جستجوها، رفتار کاربران و… .

برای اینکه در لحظه بتوانید ببینید، چند نفر در وب سایت شما هستند و چه کاری انجام می دهند، باید گزینه Real- time را انتخاب کنید. شما با انتخاب این گزینه می توانید نحوه ورود کاربران، صفحات دیده شده توسط آنان، صفحات فعال و… را مشاهده کنید.

حال به مهم ترین قسمت های گوگل آنالیتیکس میرسیم. این قسمت ها شامل مخاطبان (Audience)، رفتار (Behavior)  و تبدیل‌ها (Conversions)  می باشند. اطلاعاتی که می توانید در این سه قسمت مشاهده کنید بسیار دقیق هستند که شامل منابع ترافیک، محتوا و… می باشند.

  • قسمت اول (مخاطبان): در این قسمت، شما شاهد اطلاعاتی پیرامون ویژگی های مخاطبین خود هستید. این بخش هر چه را که در مورد مخاطبین خود بخواهید در اختیار شما قرار می دهد.
  • قسمت دوم (رفتار): در این قسمت، می توانید رفتار کاربران جدید و قدیمی را با هم مقایسه کنید.
  • قسمت سوم (تبدیل ها): در این قسمت بازدید کنندگان وب سایت شما به کاربران ثابت تبدیل می شوند.در این مقاله نحوه ساخت گوگل آنالیتیکس را به شما عزیزان آموختیم تا با استفاده از آن بتوانید وب سایت خود را آنالیز کنید.