3 مشخصه اصلی سرور – سیستم عامل، وب سرور و کنترل پنل
نوین ادمین » هاستینگ » 3 مشخصه اصلی سرور – سیستم عامل، وب سرور و کنترل پنل
نوین ادمین » هاستینگ » 3 مشخصه اصلی سرور – سیستم عامل، وب سرور و کنترل پنل
در مورد چی میخوایم صحبت کنیم؟
حالا که با سرورها آشنا شدید بهتره مشخصات فنی اونها رو هم بلد باشید. هر سرور یکسری مشخصات فنی داره که میتونه در قیمت اون سرور یا هاست های زیرمجموعش تاثیر بزاره. امروز میخوایم ببینیم این مشخصهها چه چیزهایی هستن و تاثیر هرکدوم بر کیفیت میزبانی وب چقدره!
سرفصل های اصلی این مقاله
یعنی همون ویندوز خودمون؟
اگر از اکثر ایرانی ها بپرسی سیستم عامل کامپیوتر خونتون چیه شاید نتونن پاسخ درستی بدن ولی اگر بپرسید ویندوزش چیه احتمالا جواب درستی میگیرید ازشون!
ازونجایی که ویندوز محبوبیت زیادی داره خیلیها نمیدونن غیر از ویندوز سیستم عاملهای دیگهای هم داریم که اتفاقاً خیلی هم معروف هستن. مثل لینوکس و مک.
سیستم عامل مک در لپ تاپهای شرکت Apple نصب میشه و چون در سرورها ازش استفاده ای نمیشه در این مقاله هم در موردش صحبت نمیکنیم. اما لینوکس در سرورها کاربر زیادی داره و اکثر سرورهای دنیا از سیستم عامل لینوکس استفاده میکنن. پس در ادامه بحث رو میبریم روی سیستم عاملهای ویندوز و لینوکس که در سرورهای میزبانی وب مورداستفاده قرار میگیرن.
محبوب ترین سیستم عامل برای سرور
سرور اختصاصی از اسمش مشخصه. یک سرور کامل که با تمام امکانات در اختیار شما قرار میگیره و میتونید هرطور که دلتون میخواد اون رو کاستومایز (شخصیسازی) کنید.
کلیه پورت ها و نرمافزار بهصورت اختصاصی برای شما قابلاستفاده هست و کلیه منابع توسط خود شما مدیریت میشه و هیچ اشتراکی در کار نیست.
سرور اختصاصی مثل یک قطعه زمین 6 دانگ یا یک خونه ویلایی میمونه. شما بهعنوان مالک میتونید اون زمین یا خونه رو هرطور که دلتون میخواد تغییرات بدید و فقط این وسط محدود به قوانین شهرداری و شهرسازی هستید. کلیه انشعابات آب و برق و گاز تلفن مستقیماً در دسترس شماست و از تمام اونها میتونید برای اسکان یک یا چند خانواده استفاده کنید.
از اون طرف دردسرهایی هم دارید مثلاً اگر بخواید دوربین مداربسته بزارید یا آسانسور نصب کنید ممکنه زیاد براتون مقرونبهصرفه نباشه. اگر جایی خراب شد یا لولهای ترکید مسئولیتش تماماً با خودتونه و باید هزینهها رو پرداخت کنید. هیچکس در هزینهها شریک شما نیست. باید دائماً به حیاط و باغچه و … برسید و نظافت کل خونه هم با شماست.
در سرور اختصاصی اگر بخواید نرمافزار لایسنس داری نصب کنید کل هزینههای خرید و لایسنس با شماست یا اگر مشکلی به وجود بیاد و هکرها به سرورتون حمله کنن خودتون مسئول حفاظت از فایلها و جلوگیری از دسترسی هکرها هستید.
یک سیستم عامل آشنا!
سیستمعامل معروف ویندوز محصول یک شرکت خصوصی (مایکروسافت) هست و برای استفاده باید لایسنسش رو خریداری کنید (البته در ایران کمتر کسی پیدا میشه که برای کامپیوترش لایسنس اورجینال خریداری کنه!).
سیستم عامل ویندوز امکان کاستومایز بالایی نداره و چون بدافزارهای زیادی برای ویندوز وجود داره، از نظر امنیتی در سطح پایین تری نسبت به لینوکس قرار میگیره.
سرورهای ویندوزی نسبت به سرورهای لینوکسی منابع بیشتری برای مصرف سیستم عامل نیاز دارن و این باعث میشه از این منظر مقرون به صرفه نباشن.
کار با سرورهای ویندوزی راحت تره چراکه هممون آشنایی بیشتری با ویندوز داریم ولی کار با لینوکس سخت تره و در واقع باید دائماً با خط فرمان و ترمینال لینوکس کار کنید که مدیریت سرور رو برای افراد مبتدی بسیار سخت میکنه.
از سرورهای ویندوزی بیشتر برای میزبانی وب سایت هایی استفاده میشه که زبان برنامه نویسیشون ASP هست.
نرمافزاری جهت کنترل و مدیریت پردازشها
لزوماً سایتهای پربازدید سراغ سرور اختصاصی نمیرن. مدیران شرکتهای هاستیگ مشتری اصلی سرورهای اختصاصی هستن. اونها این سرورها رو خریداری یا اجاره میکنن و متناسب مشتریانشون سرور رو به بخشهای کوچکتر (سرور مجازی / هاست) تقسیم میکنن.
این شرکتها دردسرها و هزینههای اولیه رو به جون میخرن و سرور رو مدیریت میکنن تا بتونن اون رو به بخشهای کوچکتر تقسیم کنن و مجدداً اجاره بدن. این کار میتونه سود خوبی براشون داشته باشه. شرکتهای هاستینگ در واقع دانش مدیریت سرور رو دارن و هر مشکلی این وسط به وجود بیاد پاسخگو هستن.
رایگان و مناسب سرورهایی با پردازش کمتر
وب سرور آپاچی مثل لینوکس متن باز و رایگان هست. آموزش های زیادی هم در موردش توی اینترنت وجود داره که هرجا گیر کردید میتونه به اونها مراجعه کنید.
شما به سرعت میتونین روی یک سرور ویندوزی یا لینوکسی، وب سرور آپاچی رو نصب کنید و یک سایت رو با استفاده از اون بالا بیارید. Apache قابلیت کاستومایز بسیار زیادی داره و هر بلایی بخواید میتونید سرش در بیارید. به همین دلیل اکثر سرورهای لینوکسی از آپاچی استفاده میکنن
در کنار مزیت های گفته شده Apache قدرت بالایی نداره و اگر سایت پربازدیدی دارید بهتره از آپاچی استفاده نکنید. چون اگر تعداد درخواست ها زیاد باشه خروجی مناسبی نداره.
متعادل کننده بار و افزایش توان پردازشی
وب سرور انجین ایکس هم رایگانه و در کنار آپاچی در سرورهای لینوکسی نصب میشه و میتونه پردازش ها رو بهینه کنه و قدرت یک سرور اختصاصی رو بیشتر کنه. در واقع انجین ایکس یک متعادل کننده بار هست که محدودیت های پردازشی آپاچی رو برطرف میکنه و از حداکثر قابلیت منابع سرور استفاده میکنه.
کانفیگ Nginx کمی سخت تره و به دانش بیشتری احتیاج داره. معمولاً سرورهای انجین ایکس پایداریشون کمتره و احتیاج به مدیریت بیشتری دارن. آموزش های کمتری هم در اینترنت برای این وب سرور موجوده.
الان دیگه شرکت های هاستینگ با مزایای این وب سرور قدرتمند آشنا شدن و سعی میکنن دانش استفاده از اون رو کسب کنن تا بتونن از منابع سرور حداکثر بهره برداری رو داشته باشن.
بهترین گزینه برای سایتهای پربازدید
وب سرور محبوب، تجاری و گران قیمت لایت اسپید یک وب سرور تمام عیار هست که سرعت و امنیت رو یکجا برای سرور شما تامین میکنه. لایت اسپید به سرعت روی سرورهای لینوکسی نصب میشه و میتونید براحتی از آپاچی به سمت Lightspeed و بالعکس سوئیچ کنید.
وب سرور لایت اسپید دردسرهای کمتری برای کانفیگ داره و توسط شرکت ارائه دهنده هم پشتیبانی میشه. این وب سرور سرعت بسیار بالایی در پردازش اطلاعات داره و هاست های لایت اسپید کیفیت بسیار بالایی دارن.
وب سرور پیشفرض ویندوز
کلی وب سرور لینوکسی گفتیم الان دیگه نوبت ویندوز هست. ویندوز وب سرور خودش رو داره که اسمش Internet Information Services هست که به اختصار بهش میگیم IIS هست.
این وب سرور رو نمیشه زیاد کاستومایز کرد و پشتیبانی اون توسط شرکت مایکروسافت ارائه میشه. همونطور که قبلاً هم گفتیم به طور کل سرویس های ویندوزی به دلیل جامعیت بیشتری که دارن بدافزارهای زیادی هم دارن که اونها رو از لحاظ امنیتی در جایگاه پایین تری قرار میده.
برای مدیریت و کنترل هاست
کنترل پنل هاست بخشی هست که شما میتونید توسط اون تنظیمات سرویس هاست رو تغییر بدید. مثلا میتونید فایل هاتون رو مدیریت کنید. دامنه ها رو کنترل و یا تغییراتی دیگه ای اعمال کنید.
سه کنترل پنل معروف رو داریم که در سرور های مختلف قابل استفاده هست. کنترل پنل های سی پنل و دایرکت ادمین در سرورهای لینوکسی و کنترل پنل پلسک در سرورهای ویندوزی.
محبوب ترین کنترل پنل
اکثر سرویس های هاستینگ ترجیح میدن از سی پنل استفاده کنن. چرا که امکانات بسیار خوبی داره و اکثر کاربران میتونن به خوبی باهاش ارتباط برقرار کنن.
کنترل پنل CPanel بر روی سرورهای لینوکسی نصب میشه. کمی قیمت لایسنسش بالاست و به دلیل اینکه شرکت ارائه دهنده اون، ایران رو تحریم کرده معمولاً هاستنگ ها بابت نصب لایسنس اورجینالش با مشکلات زیادی روبرو هستن. بعضی از هاستینگ ها کلاً بیخیال سی پنل شدن و روی سرورهاشون کنترل پنل دایرکت ادمین رو نصب کردن.
ساده و ارزان
دایرکت ادمین کنترل پنل بسیار ساده و خوش دستیه. نسخه های قدیمی تر ظاهر کاربر پسندی نداشت و بخش مدیریت فایل اون هم سخت تر بود. ولی نسخه های جدید اوضاع بهتر شده و رابط کاربری مناسبی داره.
از نظر امکاناتی دسترسی های مناسبی داره و برای کاربرانی که میخوان سایتشون رو راه اندازی کنن همه امکانات در دسترس هست.
کنترل پنل دایرکت ادمین قیمت بسیار پایین تری نسبت به سی پنل داره و از لحاظ تحریم ها هم مشکلی وجود نداره و براحتی میشه نسخه اورجینالش رو روی سرورها نصب کرد.
گزینه مناسب برای سرورهای ویندوزی
کنترل پنل پلسک رو میتونید روی سرورهای لینوکسی و ویندوزی نصب کنید. البته با توجه به وجود دو کنترل پنل قدرتمند سی پنل و دایرکت ادمین معمولاً کسی سراغ پلسک گرون قیمت نمیره.
از پلسک معمولاً در سرورهای ویندوزی استفاده میکنن. این کنترل پنل هم دسترسی های کامل رو برای راه اندازی سایت در اختیار کاربر قرار میده و از این لحاظ چیزی از سایر کنترل پنل ها کم نداره.
چه کانفیگی برای من مناسبتر هست؟
اول از همه باید مشخص کنید که زبان برنامه نویسی سایت شما چیه؟ اگر سایتتون رو با زبان های ASP یا ASP.NET نوشتن باید هاست ویندوزی بخرید. معمولاً اینطور مواقع خود برنامه نویس ها برای خرید سرویس میزبانی کمکتون میکن.
از اونجایی که کانفیگ های ابتدایی ممکنه دانش بیشتری رو نیاز داشته باشه برنامه نویس یا مدیر هاستینگ کلیه کارهای اولیه رو انجام میدن و شما نیاز نیست کار خاصی انجام بدید.
اگر به زبان PHP نوشته شده (حالا یا وردپرس یا CMS اختصاصی) بهتره از هاست های لینوکسی استفاده کنید.
هاست های با وب سرور لایت اسپید بهتر و البته گرون تر هستن. اگر سایتتون وردپرسیه، تازه تاسیس نیست و بازدید مناسبی داره بهتره از هاست های لایت اسپید استفاده کنید. اگر نه هاست معمولی انجین ایکس و آپاچی هم جواب کارتون رو میده و مشکلی بوجود نمیاد. برای شروع هم براتون مقرون به صرفه تره.
برای کاربران معمولی کنترل پنل زیاد فرقی نمیکنه. اگر سی پنل بود بهتره ولی اگر دایرکت ادمین هم شد مشکل حادی نیست و میتونین سایتتون رو راحت بالا بیارید. برای هردوی اونها آموزش های زیادی در سطح اینترنت وجود داره.
عضو خبرنامه بشید تا مقالات سایت رو از طریق ایمیل براتون ارسال کنیم !
شما هم اکنون عضوی از خبرنامه نوین ادمین هستید.
سرور لینوکسی خوبه یا ویندوزی؟
هر دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس در سرورها مورد استفاده قرار میگیرن. در صورتی که سایت شما به زبان php نوشته شده باید از هاستهای لینوکسی استفاده کنید و اگر به زبان ASP هست از سرورهای ویندوزی
باید کار با لینوکس یا ویندوز رو بلد باشم؟
نه اصلا نیازی به دانش کار با سیستمعامل رو ندارید. هر هاست یک کنترل پنل داره که از طریق اون میتونید تنظیمات مورد نظرتون رو اعمال کنید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم مطالعه کنید
مشهد - احمد آباد - بین عارف و پرستار - پلاک 26
051-38474562
09156482887
info@novinadmin.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.