انواع وب سرور آپاچی انجین ایکس لایت اسپید iis

وب سرور دقیقاً چیه؟

کامپیوترهای خانگی در لحظه فقط یک کاربر دارن که داره دستورات و فرامینی برای اجرا صادر میکنه. مثل نصب نرم افزار، بازی، مشاهده ویدئو و … سرورها بر خلاف کامپیوترهای خانگی چندین کاربر دارن که بصورت همزمان درخواستشون رو برای پردازش به سمت سرور ارسال میکنن.

به دلیل اهمیت پردازش صحیح اطلاعات این وسط باید نرم افزاری باشه که این پردازش ها رو مدیریت کنه. یعنی درخواست رو بتونه سریعتر پاسخ بده و یک صف از درخواست ها تشکیل بده که به ترتیب پردازش و اجرا بشن. اسم این نرم افزار “وب سرور” هست.

وجود وب سرور بر روی سرویس های میزبانی وب ضروری هست تا بتونیم پردازش های درخواستی کاربران رو مدیریت کنیم و به سرعت پاسخ اونها رو ارسال کنیم. سه وب سرور معروف داریم که از اونها در سرورهای لینوکسی و ویندوزی استفاده میشه.

معرفی وب‌سرور آپاچی

معرفی وب‌سرور آپاچی

وب سرور آپاچی مثل لینوکس متن باز و رایگان هست. آموزش های زیادی هم در موردش توی اینترنت وجود داره که هرجا گیر کردید میتونه به اونها مراجعه کنید.

شما به سرعت میتونین روی یک سرور ویندوزی یا لینوکسی، وب سرور آپاچی رو نصب کنید و یک سایت رو با استفاده از اون بالا بیارید. Apache قابلیت کاستومایز بسیار زیادی داره و هر بلایی بخواید میتونید سرش در بیارید. به همین دلیل اکثر سرورهای لینوکسی از آپاچی استفاده میکنن

در کنار مزیت های گفته شده Apache قدرت بالایی نداره و اگر سایت پربازدیدی دارید بهتره از آپاچی استفاده نکنید. چون اگر تعداد درخواست ها زیاد باشه خروجی مناسبی نداره.

معرفی وب‌سرور انجین ایکس

معرفی وب‌سرور انجین ایکس

وب سرور انجین ایکس هم رایگانه و در کنار آپاچی در سرورهای لینوکسی نصب میشه و میتونه پردازش ها رو بهینه کنه و قدرت یک سرور اختصاصی رو بیشتر کنه. در واقع انجین ایکس یک متعادل کننده بار هست که محدودیت های پردازشی آپاچی رو برطرف میکنه و از حداکثر قابلیت منابع سرور استفاده میکنه.
کانفیگ Nginx کمی سخت تره و به دانش بیشتری احتیاج داره. معمولاً سرورهای انجین ایکس پایداریشون کمتره و احتیاج به مدیریت بیشتری دارن. آموزش های کمتری هم در اینترنت برای این وب سرور موجوده.
الان دیگه شرکت های هاستینگ با مزایای این وب سرور قدرتمند آشنا شدن و سعی میکنن دانش استفاده از اون رو کسب کنن تا بتونن از منابع سرور حداکثر بهره برداری رو داشته باشن.

معرفی وب‌سرور لایت اسپید

معرفی وب سرور لایت اسپید

وب سرور محبوب، تجاری و گران قیمت لایت اسپید یک وب سرور تمام عیار هست که سرعت و امنیت رو یکجا برای سرور شما تامین میکنه. لایت اسپید به سرعت روی سرورهای لینوکسی نصب میشه و میتونید براحتی از آپاچی به سمت Lightspeed و بالعکس سوئیچ کنید. وب سرور لایت اسپید دردسرهای کمتری برای کانفیگ داره و توسط شرکت ارائه دهنده هم پشتیبانی میشه. این وب سرور سرعت بسیار بالایی در پردازش اطلاعات داره و هاست های لایت اسپید کیفیت بسیار بالایی دارن.

معرفی وب سرور IIS

کلی وب سرور لینوکسی گفتیم الان دیگه نوبت ویندوز هست. ویندوز وب سرور خودش رو داره که اسمش Internet Information Services هست که به اختصار بهش میگیم IIS هست. این وب سرور رو نمیشه زیاد کاستومایز کرد و پشتیبانی اون توسط شرکت مایکروسافت ارائه میشه. همونطور که قبلاً هم گفتیم به طور کل سرویس های ویندوزی به دلیل جامعیت بیشتری که دارن بدافزارهای زیادی هم دارن که اونها رو از لحاظ امنیتی در جایگاه پایین تری قرار میده.

ما چی بگیریم؟

هاست‌های با وب‌سرور لایت اسپید بهتر و البته گرون‌تر هستن چون هزینه لایسنس وب‌سرور لایت اسپید خیلی بالاست. البته با بالا رفتن قیمت دلار، شرکت های هاستینگ از نسخه‌های اشتراکی لایت اسپید استفاده می‌کنن که هزینه‌ها رو به شدت کاهش میده و در قیمت نهایی هاست تاثیر بالایی داره.

اگر سایتتون وردپرسیه، تازه تاسیس نیست و بازدید مناسبی داره پیشنهاد می‌کنیم از هاست‌هایی با وب سرور لایت اسپید استفاده کنید. اگر نه هاست معمولی انجین ایکس و آپاچی هم جواب کارتون رو میده و مشکلی بوجود نمیاد. برای شروع هم براتون مقرون به صرفه تره. بین انجین ایکس و آپاچی هم مسلماً انجین ایکس بهتره و سرعت به مراتب بالاتری داره.

اگر سایتتون به زبان ASP هست یا دارید از هاست‌های ویندوزی استفاده می‌کنید گزینه‌های زیادی در اختیار ندارید و باید از IIS استفاده کنید که وب‌سرور پیش‌فرض خود ویندوز هست.