کاملترین آموزش نصب وردپرس بر روی هاست و لوکال
نوین ادمین » آموزش راه اندازی وب سایت » کاملترین آموزش نصب وردپرس بر روی هاست و لوکال
نوین ادمین » آموزش راه اندازی وب سایت » کاملترین آموزش نصب وردپرس بر روی هاست و لوکال
[ratemypost]
در مورد چی میخوایم صحبت کنیم؟
در مقاله ” سیستم مدیریت محتوای آماده یا اختصاصی ؟ مسئله این است !! ” در خصوص انتخاب یک CMS مناسب توضیحاتی ارائه کردیم و فرض رو بر این می گیریم که شما سیستم مدیریت محتوای وردپرس رو برای سایتتون انتخاب کردید .
حالا وقت اون رسیده که وردپرس رو نصب کنید و از اون استفاده کنید . برای نصبش دو راهکار دارید . یا اون رو بر روی یک هاست واقعی نصب کنید که در این صورت نیاز به دامین هم دارید و یا اون رو جهت تست بر روی کامپیوترتون بصورت آفلاین نصب کنید که در این صورت احتیاج به دامنه نداره .
در این مقاله قراره همه روش های نصب وردپرس رو بهتون یاد بدیم تا براحتی بتونید سایتتون رو راه اندازی کنید . پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید .
اطلاعاتی که برای نصب و راه اندازی وردپرس نیاز دارید
اگر قصد این رو دارید که سایتتون رو روی هاست آنلاین بالا بیارید قبلش نیازه که یک هاست با کیفیت و یک دامین خوب برای خودتون خریداری کرده باشید . قبلاً در این خصوص در مقالات قبلی به تفصیل صحبت کردیم . پس تا اینجا فرض می کنیم شما هاست و دامنه رو خریداری کردید . سایر موارد مورد نیاز :
در ادامه روش های ساخت دیتابیس و آماده سازی پیش نیازها در کنترل پنل های مختلف رو بهتون آموزش می دیم و در نهایت میریم سراغ نصب معروف 5 دقیقه ای وردپرس که برای همه روش های نصب وردپرس یکسانه .
معمولاً اطلاعات خاصی برای دامنه بهتون نمیدن
فقط آدرس کنترل پنل دامنه رو بهتون میدن یا اینکه میتونید از بخش کاربری سایتی که ازش دامنه رو خریدید اطلاعات دامنه رو ویرایش کنید . تنها کاری که شما باید بکنید اینه که وارد کنترل پنل دامنه بشید و Nameserver هایی که هاست به شما داده رو در بخش مربوطه در کنترل پنل دامنه ثبت کنید .
بخاطر داشته باشید هر تغییر Nameserver یا DNS حدود 12 تا 48 ساعت زمان نیاز داره تا ست بشه .
بعد خرید هاست مشابه این اطلاعات براتون ایمیل میشه
محبوب ترین کنترل پنل هاست
Cpanel یکی از کنترل پنل ها بسیار محبوب برای مدیریت سرویس هاستینگ هست که خیلی از کاربرا ترجیح میدن هاستشون این کنترل پنل رو داشته باشه چون امکانات بسیار زیادی داره و گرافیک اون هم دلنشین تر از بقیه کنترل پنل هاست . اگر شما هم سایتتون بر اساس کنترل پنل Cpanel هست ابتدا باید به روش زیر یک دیتابیس بر روی هاست ایجاد کنید تا بتونید وردپرس رو نصب کنید.
ابتدا وارد سی پنل بشید
با استفاده از لینک ورود به کنترل پنل ، یوزرنیم و پسوردی که هاستینگ به شما میده باید وارد Cpanel بشید .
دقت کنید که اطلاعات ورود به کنترل پنل رو بصورت مکرر اشتباه نزنید . چون معمولاً به دلایل امنیتی تعداد دفعات تایپ اشتباه نام کاربری و پسورد رو محدود می کنن و در صورتی که چند باری بخواید اطلاعات اشتباهی بزنید ip شما محدود میشه و برای مدت معینی نمیتونید وارد کنترل پنل بشید .
همچنین باز هم به دلایل امنیتی امکان بازیابی رمز عبور رو ندارید و باید حتما برای بازیابی رمز عبور به پشتیبانی هاست تیکت بزنید . بنابراین سعی کنید اطلاعات ورود به پنل مدیریت خودتون رو در جای مناسب ذخیره کنید .
فایل های وردپرس رو در هاست آپلود کنید
از بخش File وارد فایل منیجر یا File Manager بشید و در پوشه Public-html فایل فشرده وردپرس رو از طریق گزینه Upload که در نوار خاکستری رنگ بالا قرار داره آپلود کنید .
بعد از اینکه فایل فشرده رو آپلود کردید نوبت اون میرسه که فایل رو از حالت فشرده خارج کنید . برای این کار کافیه بر روی فایل فشرده راست کلیک کنید و کزینه Extract رو کلیک کنید .
دیتابیس جاییه که دیتای سایت ذخیره میشه
دیتابیس جاییه که اطلاعات سایتتون داخلش ذخیره میشه . مثلاً وقتی شما مقاله ای مینویسید این مقاله در دیتابیس ذخیره میشه . برای ساخت دیتابیس باید یک اسم یک نام کاربری و یک پسورد براش در نظر بگیرید . برای شروع کار روی MySQL® Database Wizard کلیک کنید .
با کلیک بر روی این گزینه وارد اولین مرحله ساخت دیتابیس یعنی نام دیتابیس میشید .
در مرحله بعدی هم باید نام کاربری و رمز عبور رو برای دیتابیس خودتون انتخاب کنید .
برای دیتابیس خودتون از پسورد مناسب و قوی استفاده کنید . پیشنهاد ما اینه که از دکمه Password Generator برای ساخت پسوردهای قدرتمند استفاده کنید .
در انتها هم باید دسترسی های لازم رو برای کاربری که ساختید فراهم کنید . میتونید تیک گزینه All Privileges رو بزنید تا کلیه دسترسی ها باز بشه .
تا اینجای کار شما موفق شدید دیتابیس سایتتون رو در Cpanel بسازید . در ادامه ما به روش های ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین و لوکال هاست اشاره می کنیم و در انتها بهتون طریق نصب وردپرس رو آموزش میدیم .
در صورت تمایل میتونید با کلیک بر روی دکمه زیر به بخش “نصب معروف ۵ دقیقه ای وردپرس” در این مقاله برید .
کنترل پنل ساده ، مقرون بصرفه و کاربردی
دایرکت ادمین یا Directaddmin که بعضاً هم با نام اختصاری DA شناخته میشه یکی دیگه از کنترل پنل های محبوب هاستینگ هست که به دلیل سادگی و ارزان بودن بسیار مورد استقبال قرار گرفته.یکی از ویژگی های مهم دایرکت ادمین تو ایران این هستش که بر خلاق Cpanel دایرکت ادمین در شرایط تحریم مشکلاتی رو برای سایت ها ایجاد نمیکنه .
چطوری وارد پنل دایرکت ادمین بشیم؟
با استفاده از لینک ورود به کنترل پنل ، یوزرنیم و پسوردی که هاستینگ به شما میده باید وارد کنترل پنل DA بشید .
دقت کنید که اطلاعات ورود به کنترل پنل رو بصورت مکرر اشتباه نزنید . چون معمولاً به دلایل امنیتی تعداد دفعات تایپ اشتباه نام کاربری و پسورد رو محدود می کنن و در صورتی که چند باری بخواید اطلاعات اشتباهی بزنید ip شما محدود میشه و برای مدت معینی نمیتونید وارد کنترل پنل بشید .
همچنین باز هم به دلایل امنیتی امکان بازیابی رمز عبور رو ندارید و باید حتما برای بازیابی رمز عبور به پشتیبانی هاست تیکت بزنید . بنابراین سعی کنید اطلاعات ورود به پنل مدیریت خودتون رو در جای مناسب ذخیره کنید .
فایل های وردپرس رو در هاست آپلود کنید
وارد بخش فایل منیجر بشید و در پوشه Public-html فایل فشرده وردپرس رو از طریق گزینه Upload File to Current Directory که در انتهای صفحه قرار داره آپلود کنید .
بعد از اینکه فایل فشرده رو آپلود کردید نوبت اون میرسه که فایل رو از حالت فشرده خارج کنید . برای این کار کافیه در ستون Action بر روی عبارت Extract که در ردیف فایل فشرده قرار داره کلیک کنید .
دیتابیس یا همون پایگاه داده
دیتابیس جاییه که اطلاعات سایتتون داخلش ذخیره میشه . مثلاً وقتی شما مقاله ای مینویسید این مقاله در دیتابیس ذخیره میشه . برای ساخت دیتابیس باید یک اسم یک نام کاربری و یک پسورد براش در نظر بگیرید . برای شروع کار روی در صفحه اصلی کنترل پنل دایرکت ادمین بر روی MySQL Management کلیک کنید .
در این صفحه لیستی از دیتابیس های موجود رو میتونید مشاهده کنید . برای ساخت دیتابیس جدید بر روی عبارت Create new Database کلیک کنید .
در این مرحله باید نام دیتابیس ، نام کاربری و رمز عبور رو برای دیتابیس خودتون انتخاب کنید . سعی کنید برای دیتابیس خودتون از پسورد های مناسب و قوی استفاده کنید . پیشنهاد ما اینه که از دکمه Random برای ساخت پسوردهای قدرتمند استفاده کنید . در انتها بر روی Create کلیک کنید تا دیتابیس شما ساخته بشه . در صفحه بعدی شما اطلاعات مربوط به این دیتابیس رو میتونید مشاهده کنید . حتما نام دیتابیس ، نام کاربری و رمز عبور رو یکجا ذخیره کنید تا در صورت نیاز بتونید از اون ها استفاده کنید .
تا اینجای کار شما موفق شدید دیتابیس سایتتون رو در Directadmin بسازید . در ادامه نیاز هست وردپرس رو نصب و به این دیتابیس متصل کنید . در بخش بعدی ما به روش های ساخت دیتابیس در لوکال هاست اشاره می کنیم و در انتها بهتون طریق نصب وردپرس رو آموزش میدیم .
در صورت تمایل میتونید با کلیک بر روی دکمه زیر به بخش “نصب معروف 5 دقیقه ای وردپرس” در این مقاله برید .
مگه میشه وردپرس رو در ویندوز هم نصب کرد؟
بعضی از افراد ترجیح میدن قبل از خرید هاست و یا دامین ابتدا وردپرس رو روی کامپیوتر شخصی خودشون نصب کنن و اول تست های مختلف رو بر روی اون پیاده سازی کنن و بعد از انجام تست وردپرس رو روی هاست اصلی ببرن .
یکی از مزیت های این کار اینه که کلیه عملیات به سرعت انجام میشه و نیاز به اتصال اینترنت نیست . ثانیا اینکه نیاز به هاست و دامین نیست و براحتی میشه سایت تست رو روی سیستم عامل ویندوز بصورت لوکال پیاده سازی کرد . برای انجام این کار شما دو تا چیز نیاز دارید :
یک نرم افزار برای شبیه سازی سرور
نصب این نرم افزار بسیار راحته . فقط کافیه بر روی آیکون نرم افزار کلیک کنید و مراحل رو تا انتها ادامه بدید و Next بزنید . در انتها Xampp نصب شده و آماده فعال شدنه .
دقت داشته باشید بغیر از زمپ ، نرم افزارهای مشابه دیگری هم برای ساخت سرور بصورت مجازی وجود دارن که در صورت تمایل میتونید از اونها استفاده کنید . بطور کلی عملکرد این نرم افزارها مشابه هم هستن.
حالا سرویس های آپاچی و دیتابیس رو فعال کنید
برای راه اندازی وب سایت بر روی Xampp باید سرویس های Apache و Mysql رو فعال کنیم . برای این کار باید روی دکمه Start مقابل این سرویس ها کلیک کنیم.
یک پایگاه داده بسازید
برای ساخت دیتابیس در این نرم افزار باید وارد Phpmyadmin بشید . برای ورود به این بخش بر روی دکمه admin مقابل سرویس Mysql کلیک کنید . صفحه Phpmyadmin شما باز میشه .
با کلیک بر روی New مطابق شکل زیر صفحه ای براتون باز میشه که میتونید دیتابیس بسازید . یک دیتابیس با نام دلخواه و انکودینگ utf8mb4_general_ci (تقریباً آخرای لیست قرار داره !) بسازید .
فایل های وردپرس رو ببرید در پوشه روت
در روش های قبلی فایل های وردپرس رو در هاست آپلود میکردیم . در این روش باید این فایل ها رو در سروی مجازی ساخته شده قرار بدیم . برای این منظور در صفحه اصلی نرم افزار Xampp بر روی دکمه Explorer کلیک کنید و در پنجره باز شده وارد فولدر htdocs بشید . این فولدر نقش Public-html هاست رو داره و باید فایل های وردپرس رو در این پوشه بریزید .
خب حالا فقط یک قدم دیگه تا نصب وردپرس داریم . آماده سازی فایل Wp-config .
این فایل در واقع با نام wp-config-sample.php در روت بسته وردپرس قرارداده شده و وردپرس از طریق این فایل به دیتابیس متصل میشه . بنابراین شما باید اطلاعات دیتابیس رو در این فایل قرار بدید . مراحل زیر رو به ترتیب انجام بدید .
به همین راحتی مقدمات نصب وردپرس در لوکال هاست آماده شد. برای اینکه به سایت دسترسی داشته باشید کافیه در منوی اصلی نرم افزار Xampp در مقابل سرویس Apache بر روی دکمه Admin کلیک کنید یا اینکه در مرورگرتون در قسمت آدرس بزنید novinadmin.com . با این کار وارد صفحه نصب وردپرس میشید .
خب حالا بریم سراغ مرحله نهایی
خب تا اینجا اکثر کارهای مهم انجام شده و فقط باید وردپرس رو نصب و به دیتابیس متصل کنیم . همچنین باید یک حساب کاربری برای مدیر جهت دسترسی به کنترل پنل وردپرس بسازیم .
برای شروع کافیه آدرس دامین رو در مرورگر تایپ کنید . مثلاً : www.novinadmin.com . اگر هم میخواید وردپرس رو به صورت لوکال نصب کنید در مرورگر بزنید novinadmin.com.
اگر همه چیز مرتب باشه شما با این صفحه مواجه میشید . در ادامه کافیه بر روی دکمه ” بزن بریم! ” کلیک کنید .
همونطور که مشخصه در این بخش باید اطلاعات مربوط به دیتابیسی که قبلا ساختید رو قرار بدید. اونجایی که نوشته novinadmin.com رو لازم نیست تغییری بدید . بزارید همونطوری باشه .
اگر دیتابیس رو در دایرکت ادمین یا سی پنل ساختید خودتون اسم و یوزر و پسورد رو دارید. اما اگر در لوکال ساختید فقط نام دیتابیس رو دارید. یوزر پیشفرض دیتابیس لوکال هاست root هست و پسورد هم نداره . میتونید فیلد پسورد رو خالی بزارید.
در انتها بهتره بجای wp عبارت دیگه رو قرار بدید مثلاً nad. توجه کنید عبارت آندرلاین یا _ رو تغییر ندید . این عبارت بعنوان پیشوند جداول دیتابیس قرار می گیره و بهتره از عبارتی بغیر از wp استفاده کنیم که امنیت دیتابیس رو ببریم بالاتر.
خب حالا روی دکمه ” فرستادن ” کلیک کنید .
در اینجا هم تصویر گویای همه چیز هست . احتمالاً خودتون میدونید باید چیکار کنید .
حالا که دیتابیس رو به وردپرس وصل کردید وقتشه وردپرس رو نصب کنید . اینجا 3 تا فیلد داره که کاملا واضح هستن :
خب حالا فقط کافیه بر روی دکمه ” راه اندازی ورپرس ” کلیک کنید تا وردپرس شما نصب بشه . در ادامه هم به شما نام کاربری و رمز عبوری که انتخاب کردید رو نشون میده و ازتون میخواد با کلیک بر روی دکمه ” ورود ” وارد پنل کاربریتون بشید .
عضو خبرنامه بشید تا مقالات سایت رو از طریق ایمیل براتون ارسال کنیم !
شما هم اکنون عضوی از خبرنامه نوین ادمین هستید.
من نمیتونم xamp رو روی کامپیوترم نصب کنم !
اگر XAMP بر روی سیستم شما نصب نمیشه میتونید بجاش از نرم افزار WAMP SERVER استفاده کنید.
چطوری برای دیتابیس لوکال هاست یوزر و پسورد ایجاد کنم؟
یوزر پیشفرض دیتابیس در لوکال هاست root هست و پسوردشم خالیه. ازونجایی که لوکال هاست سرور خودتونه و میتونید آفلاین باهاش کار کنید نیازی به پسورد نداره و از نظر امنیتی مشکلی براتون ایجاد نمیکنه. اگر اصرار دارید پسورد بزارید میتونید از بخش Privileges در phpmyadmin یوزر و پسورد خودتون رو بسازید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب رو هم مطالعه کنید
مشهد - احمد آباد - بین عارف و پرستار - پلاک 26
051-38474562
09156482887
info@novinadmin.com
واضح و کاربردی بود ممنون
سلام
بعد از اکستراکت فایل فشرده ، اگه محتوای پوشه رو از پوشه wordpress خارج کنم با وارد کردن دامنه صفحه وردپرس رو نمیاره.
اگه هم خارج نکنم فقط از http://www.mysite.com/wordpress/ قابل دسترسه.
بنظرتون کجارو اشتباه کردم؟
درود بر شما :
در هاست دارید نصب رو انجام میدید یا لوکال ؟
حدس میزنم قبلا شما یک بار نصب رو در حالت دایرکتوری انجام دادید و دیتابیستون لینک وردپرس رو با همین ساختار ساخته . الان اگر جایجا کنید مسیر رو درست تشخیص نمیده .
یک دیتابیس جدید بسازید و فایل های اصلی وردپرس رو دوباره از مبداً دریافت کنید و عملیات نصب رو مجدداً اجرا کنید
بسیار عالی
با سلام
روی لوکال دارم تست می کنم
آدرس .novinadmin.com را که می زنم چیزی باز نمیشه. مشکل از کجاست؟
درود بر شما :
برای باز کردن سایت در لوکال هاست باید از آدرس localhost در مرورگر استفاده کنید. در خصوص دسترسی به سایت ها نباید مشکلی بوجود بیاد. فایل host در ویندوز رو تغییر دادید؟
من طبق راهنمایی که کرده بودید اقدام کردم. چه تغییری باید در فایل host بدم و دقیقا چه آدرسی رو باز کنم؟
فایل هاست زمانی باید ویرایش بشه که میخواید بجای localhost از دامنه یا عبارت دیگه استفاده کنید. ما در این خصوص نیازی ندیدیم توضیح بدیم کاربر گیج بشه. اگر اون رو تغییری ندادید سایت در لوکال هاست باید بدون مشکل بالا بیاد. اگر ادرس novinadmin.com رو میزنید باید سایت ما بالا بیاد. اگر غیر از این هست احتمالا نرم افزار xamp مشکلی داره و باید مجدد نصب بشه