طراحی سایت
طراحی سایت

مراقب باشید سرتان کلاه نرود!

متأسفانه، در هر زمینه‌ای، افراد سودجو وجود دارند که از عدم آگاهی افراد سوء استفاده می‌کنند. صنعت طراحی وب سایت نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی افراد ممکن است با ارائه اطلاعات نادرست یا اغراق‌آمیز، شما را به پرداخت هزینه‌های گزاف یا دریافت خدماتی با قیمتی چند برابر قیمت واقعی، فریب دهند.

با داشتن اطلاعات اولیه در مورد طراحی وب سایت، می‌توانید به طور کامل از این سوء استفاده‌ها جلوگیری کنید. مطالعه این مقاله به شما کمک می کند تا:

  • در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.
  • انتخاب‌های بهتر و کارآمدتری داشته باشید.
  • احتمال موفقیت پروژه طراحی سایت خود را افزایش دهید.
هاست دامین سایت
هاست دامین سایت

سرویس میزبانی وب (هاست) چیست؟

وب سایت هم دقیقاً مشابه یک نرم افزار است. همانطور که برای اجرای نرم افزار به یک کامپیوتر نیاز دارید، برای راه اندازی وب سایت نیز به یک کامپیوتر نیاز است تا فایل های سایت را آنجا قرار دهیم. البته کامپیوتری که قرار است میزبان یک وب سایت باشید با کامپیوتری که قرار است روی آن یک نرم افزار راه اندازی شود تفاوت دارد.

در کامپیوترهای خانگی فقط یک کاربر وجود دارد و برای کار کردن با آن نیاز به اینترنت و دسترسی از راه دور نیست. اما کامپیوترهایی که میزبان وب سایت هستند می بایست همیشه روشن و متصل به اینترنت پر سرعت باشند تا کاربران مختلف از سراسر دنیا بتوانند با استفاده از اینترنت به وب سایت دسترسی داشته باشند. بنابراین ساختار کامپیوترهای میزبان سایت با کامپیوترهای خانگی و اداری متفاوت هست. به کامپیوترهای میزبان سایت سرور گفته می‌شود.

سرورها وظایف مختلفی دارند. ذخیره‌سازی اطلاعات، پردازش درخواست‌ها و ارسال پاسخ به کاربران سایت از جمله این وظایف است.

شما برای راه اندازی یک وب سایت کوچک نیاز به یک سرور کامل ندارید. بخش کوچکی از یک سرور نیز پاسخگوی نیاز شماست. بنابراین شرکت های ارائه دهنده خدمات، یک سرور کامل را به صورت نرم افزاری به بخش های کوچکتر به نام “هاست” تفکیک می کنند و آنها را به صورت جداگانه به فروش می رسانند.

هاست چیست؟ میزبانی وب به زبان ساده

انواع هاست موجود در بازار

همانطور که عنوان شد شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب، با تقسیم سرور به بخش های کوچکتر به نام هاست، آن را در اختیار وب سایت های مختلف قرار می دهند. اما با توجه به اینکه نیاز و قدرت پردازشی مورد نظر هر سایت متفاوت است هاست ها نیز با تنظیمات و شرایط مختلفی ارائه می شوند.

هاست ویندوز و لینوکس

اگر سیستم عامل سرور اصلی ویندوز باشد به هاست های زیر مجموعه آن سرور هاست ویندوزی می گوییم ولی اگر سیستم عامل سرور لینوکس باشه به هاست های زیر مجموعه هاست لینوکس می گوییم.

اگر سایت شما قرار باشه به زبان برنامه نویسی ASP نوشته شده باشد باید هاست ویندوز خریداری کنید و اگر سایت به زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده باشد به هاست لینوکس نیاز دارید. البته به خاطر داشته باشید که شما قرار نیست با ویندوز و لینوکس کار کنید! نیاز هم نیست که کامپیوتر خانه یا محل کار شما الزاماً ویندوز و یا لینوکس باشد. صرفاً این نام گذاری بر اساس سیستم عامل سرور اصلی است و سیستم مدیریت محتوای شما تعیین کننده آن است.

اگر سایت شما وردپرس است به هاست لینوکس احتیاج دارید. چرا که وردپرس به زبان php است.

معرفی و مقایسه هاست ویندوز و لینوکس

هاست سی پنل و دایرکت ادمین

شما برای مدیریت هاست خود نیاز به دانش فنی ویندوزی و لینوکسی ندارید. سرورها کنترل پنل اختصاصی خود را دارند که می بایست از طریق اینترنت به آن متصل شوید و البته می توانید این کار را با رایانه، تبلت و یا گوشی همراه انجام دهید. با ورود به این کنترل پنل می توانید به امکانات هاست خود دسترسی داشته باشید و تنظیمات لازم را انجام دهید.

سی پنل (Cpanel) و دایرکت ادمین (Direct Admin) دو کنترل پنل معروف سرورهای لینوکسی هستند. به هاست هایی که روی آنها کنترل پنل سی پنل قرار دارد هاست سی پنل گفته می شود. در سمت مقابل هم هاست های دایرکت ادمین دارای کنترل پنل دایرکت ادمین هستند.

تفاوت زیادی از نظر امکاناتی بین این دو کنترل پنل وجود ندارد. اما از نظر ظاهری سی پنل مقبولیت بیشتری بین کاربران دارد.

معرفی و مقایسه کنترل پنل‌های هاست: دایرکت ادمین، سی پنل و پلسک

هاست های وردپرس، ووکامرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای معروف است که بیش از نیمی از وب سایت های دنیا از آن برای راه اندازی وب سایت استفاده می کنند. ووکامرس نیز یک فروشگاه ساز است و با اتصال آن به وردپرس می توانید یه فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید.

با توجه به محبوبیت وردپرس، شرکت های میزبانی وب، سعی می کنند هاست های خود را برای میزبانی از وب سایت های وردپرسی بهینه کنند. به همین دلیل نام هاست های خود را هاست وردپرس و ووکامرس می گذارند. این هاست ها قدرت پردازش بیشتری دارند و سازگاری آنها با وردپرس بهتر است.

معرفی انواع هاست های موجود در بازار

دلایل اصلی تفاوت قیمت هاست در شرکت های مختلف

اگر اقدام به خرید هاست کنید با تفاوت آشکار قیمت سرویس های میزبانی وب مواجه خواهید شد. در ادامه دلایل این تفاوت قیمت را بررسی خواهیم کرد.

تفاوت در قدرت پردازشی

مدیران سرور برای کنترل بهتر محدودیت هایی را برای هر هاست در نظر می گیرند. این محدودیت ها شامل فضای مصرفی، پهنای باند، قدرت پردازش (رم و cpu) و… است. هرچقدر این محدودیت ها کمتر و قدرت پردازشی هاست بیشتر باشد هزینه آن نیز گران تر است.

تفاوت در کانفیگ و نرم افزارهای نصب شده

روی سرور نرم افزارهای مختلفی نصب می شود. وب سرور (لایت اسپید، انجین ایکس، آپاچی)، کنترل پنل (دایرکت ادمین، سی پنل)، سیستم عامل (ویندوز، لینوکس)، نرم افزارهای امنیتی، بهینه سازها و…

نرم افزارهای روی سرور دارای لایسنس هستند و هزینه خرید لایسنس آنها در برخی موارد بسیار بالاست. سروری که دارای نرم افزارهای اورجینال و لایسنس دار است هاست های گران قیمت تری نسبت به سرورهای با نرم افزار کرک شده دارد.

تفاوت در تعدد سایت های میزبانی

در دو سرور مشابه از نظر مشخصات سخت افزاری و کانفیگ، اگر مدیر یک سرور تعداد هاست های بیشتر از ظرفیت سرور ایجاد کند، کیفیت سرویس به مراتب افت پیدا می کند و اصطلاحاً لود سرور بالا می رود. هرچقدر تعدد هاست های روی یک سرور کمتر باشد سرویس بهینه تر بوده و قدرت پردازشی بیشتری در اختیار هر سایت خواهد بود. به همین دلیل هزینه هاست گران تر می شود.

آموزش خرید هاست [پشت پرده صنعت میزبانی وب]

دامنه (دامین) چیست

منظور از دامین ( Domain ) همان آدرس وب سایت شماست. مثلا آدرس نوین ادمین Novinadmin.com هست . هر سایت باید یک دامین یا دامنه داشته باشد. دامنه می تواند شامل پسوند های مختلفی مثل ir , com , org , info , biz و . . . باشد.

دامنه چیست؟ [چک لیست بایدها و نبایدهای انتخاب دامین]

هیچ دو سایتی دارای دامنه یکسان نیستند. بنابراین برای خرید دامنه ابتدا باید بررسی کنید که این دامنه قبلاً توسط کسی خریداری نشده باشد. سایت های زیادی هستند که می توانید از آنها برای بررسی امکان ثبت دامنه مورد نظر با پسوند های مختلف، استفاده کنید . برخی از شرکت های برتر ارائه دهنده خدمات دامنه عبارتند از:

  • نت افراز
  • ایران سرور
  • ایران هاست
  • پارس پک

کدام پسوند دامنه مناسب من است؟

پسوندهای دامنه از نظر کاربرد تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند اما قبل از ثبت سفارش بهتر است چند نکته مهم را بدانید.

قیمت دامنه ها

دامنه های غیر از ir جهانی محسوب شده و خرید آنها بر اساس دلار است. به همین دلیل قیمت بالایی دارند. دامنه های ir مرتبط با کشور ایران هستند و هزینه آنها ریالی محاسبه می شود. به همین دلیل قیمت بسیار پایین تری دارند.

شرایط تحریم

دامنه های ir را اکثر وب سایت ها استفاده می کنند و مشکل خاصی ندارد اما به دلیل وجود تحریم توسط گوگل، امکان سفارش تبلیغات گوگلی در سرویس گوگل ادز مقدور نیست.

پیشنهاد می کنیم برای وب سایت خود هر دو پسوند com و ir را خریداری کنید. پسوند کام را دامنه اصلی سایت کنید و دامنه ir را به آن ریدایرکت کنید.

سیستم مدیریت محتوا (CMS)

سیستم مدیریت محتوا همان نرم افزار سایت شماست. شما می توانید یک نرم افزار اختصاصی سفارش دهید تا با هزینه بسیار بالا برای شما برنامه نویسی کنند یا از CMS های عمومی مثل وردپرس استفاده کنید.

سوالی که اکثر کاربران با ترس و لرز میپرسند و هرکسی هم جواب متفاوتی به آن می دهد است که  : برای راه اندازی سایت بهتر است از CMS آماده مثل وردپرس استفاده کنیم یا اختصاصی؟

جواب این سوال در قالب چند خط نمی گنجد و خودش یک مقاله بسیار طولانی می طلبد. ولی ما به اکثر دوستانی که تازه میخواهند وارد دنیای سایت و کسب و کار انلاین شوند می گوییم بهتر است از CMS های آماده خصوصاً وردپرس استفاده کنید . برای این پیشنهاد هم دلایل بسیار زیادی داریم. در مقاله زیر در خصوص چرایی انتخاب وردپرس توضیحات کاملی ارائه کرده ایم

سیستم مدیریت محتوای آماده یا اختصاصی ؟ مسئله این است !!